Hent kampagnemateriale til fire brancher
Kampagnepakken "Fald ikke på halen - det kan forebygges!" er udarbejdet af BFA Velfærd og Offentlig Administration. Pakken indeholder materialer til arbejdsmiljøgruppen om at få øje på risikofaktorer og løsninger og gode råd om indsatsen og processen til især de arbejdsmiljøprofessionelle. Desuden er der plakater til at hænge op på opslagstavler o.lign.
- Hent kampagnemateriale til hospitaler.
- Hent kampagnemateriale til dagtilbud.
- Hent kampagnemateriale til døgntilbud.
- Hent kampagnemateriale til plejecentre.
Sådan går det galt i din branche
På baggrund af Arbejdstilsynets faktaark og ulykkesanalyse og selvstændig research har vi samlet hyppighed, årsager og eksempler inden for følgende brancher.
- Klik på branchen for at læse mere: Hospitaler, Daginstitutioner, Døgntilbud, Hjemmepleje, Undervisning, Kontor, Arbejde ude af huset.
Tal og fakta om faldulykker
Snublen på jobbet er skyld i mere end hver femte alvorlige arbejdsulykke, der medfører mere end tre ugers sygefravær. Det viser Arbejdstilsynets opgørelse over anmeldte arbejdsskader.
På kontorer og undervisningsinstitutioner er det hver fjerde alvorlige ulykke, der skyldes fald. I daginstitutioner og på hospitaler er det hver tredje. Hver sjette alvorlige faldulykke ender endda med varige mén.
Arbejder du med hjemmepleje, undervisning eller på kontor så kan du her læse mere om, hvor det går galt.
Fald- og snubleulykker kan forebygges!
”Vi møder desværre ofte den holdning, at snubleulykker er noget, man ikke kan gøre noget ved", siger kontorchef i Arbejdstilsynet, Bent Horn Andersen.
"Men der er ofte et mønster i, hvad der sker, når det går galt. Derfor er det også muligt at forebygge mange af disse ulykker. Ofte handler det om små ændringer i det daglige. For eksempel at rydde op på gulve, undgå at løbe og sikre, at der er jævnt, der hvor man færdes”, siger han.
Læs mere om fald- og snubleulykker
- Gode råd til at undgå faldulykker: Generelle råd, der gælder på alle arbejdspladser.
- Branchevejledningen Undgå ulykker: Læs bl.a. om, hvad en arbejdsulykke er, hvordan arbejdsulykker skal anmeldes, principperne for at forebygge arbejdsulykker, organiseringen af indsatsen på arbejdspladsen og særlige risici på forskellige typer arbejdspladser.