’Ren rutine’: Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen

Covid-19 er på retur, men der er mange gode grunde til at fastholde et stærkt fokus på god hygiejne. Sundhedsstyrelsen har sat en ny kampagne i gang, som bl.a. skal hjælpe til at fastholde de gode rutiner i skoler, dagtilbud, plejehjem og andre offentlige arbejdspladser.

Under covid-19-epidemien er der sket en generel nedgang i forekomsten af smitsomme sygdomme. Det skyldes blandt andet, at vi alle er blevet bedre til at holde en god hygiejne.

Holder vi fast i de gode rutiner, kan vi forebygge smitte med COVID-19 og andre smitsomme sygdomme som forkølelse, influenza og halsbetændelse. Sygdomme, som hvert år koster mange sygedage for både børn, forældre og fagpersonale.

Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en kampagne, som skal informere, motivere og inspirere danskerne til bedre hygiejne gennem et fokus på hygiejne og gode rutiner.

Fokus på skoler og dagtilbud

Første del af kampagnen er særligt rettet mod børn fra 0-15 år og deres forældre. Den omfatter plakater, film, sange, opslag og to hæfter til hhv. børn og forældre om betydningen af gode rutiner omkring hygiejne.

Kampagnen er bygget op om fem konkrete budskaber:

  • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom
  • Vask hænder tit, eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Host og nys i ærmet

Læs mere og hent materialer


Senest revideret den 5. november 2021