Social kapital i praksis

Øget trivsel og bedre produktivitet er nogle af de frugter, der kan høstes ved at arbejde med jeres social kapital. Nu kan I få nye værktøjer, der hjælper jer med at løfte tre omdrejningspunkter i dette arbejde: Klar kerneopgave, styrket samarbejde og ordentlige forandringsprocesser.

På konferencen møder I erfarne konsulenter og får ny inspiration til jeres arbejde med jeres sociale kapital. I får lejlighed til at afprøve værktøjer og kvalificere jeres indsats i dialog med andre arbejdspladser.

  • Lær at skabe ordentlige forandringer med ledelses- og organisationskonsulent Bo Vestergaard (København og Middelfart) eller chefkonsulent Carsten Hornstrup (Aalborg)
  • Debattér kerneopgaven med organisationspsykolog Kim Kabat
  • Stil skarpt på jeres samarbejde og relationelle koordinering med arbejdsmiljørådgiver Hans Hvenegaard (København) eller arbejdsmiljøkonsulent Eva Thoft (Middelfart og Aalborg)
  • Hør, hvordan andre arbejdspladser gør
  • Afprøv nye værktøjer fra BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø BFA og arbejd med jeres social kapital i praksis

Konferencen er målrettet ansatte i den offentlige og finansielle sektor. Den foregår som en vekselvirkning mellem oplæg og praktisk afprøvning. Det kan være en fordel at I deltager mindst to fra jeres arbejdsplads. Brug fx dagen som den lovpligtige efteruddannelse i arbejdsmiljø for leder, tillids- og arbejdsmiljørepræsentant, og øg jeres sociale kapital i MED- eller samarbejdsudvalget.

Konferencen afholdes:

Torsdag 28. november 2013 kl. 9.00-16.00 på Hotel Hvide Hus, Aalborg

Pris: Konferencen koster 695 kr. pr. deltager, inklusiv morgenmad, frokost og eftermiddagsfrugt, kaffe og te.

Baggrund

BFA: Kortlægning af social kapital
BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø, tidligere BrancheArbejdsmiljøRådene, står til efteråret bag en kortlægning af, hvordan der arbejdes med social kapital på arbejdspladser i den offentlige og finansielle sektor. Kortlægningen indeholder 6 casehistorier fra arbejdspladser, der har sat fokus på deres sociale kapital, og giver et overblik over hvordan der i øvrigt arbejdes med social kapital. BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljøs eksisterende materiale om social kapital finder du her.

BAR FOKA: Kom videre med social kapital
BrancheArbejdsmiljøRådet Finans/Offentlig Kontor & Administration lancerer i efteråret 2013 nye værktøjer til lederen med personaleansvar. Det første værktøjshæfte kan hentes her.

BAR U&F: Hvordan er social kapital relevant på uddannelsesinstitutioner?
BrancheArbejdsmiljøRådet Undervisning & Forskning præsenterer i efteråret sine nye værktøjer til at måle og skabe fokus på social kapital. Formålet er at rejse debat om, hvordan social kapital kan være relevant på uddannelsesinstitutioner. Det sker på baggrund af 3BAR-kortlægningen og et forprojekt på to skoler i Esbjerg Kommune.

BAR SoSu: Værktøjer til social kapital
BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed har udviklet 10 værktøjer til at opbygge den sociale kapital på arbejdspladsen. Læs mere her.

Præsentationer

Organisationspsykolog Kim Kabat
Kim Kabat har erfaringer med længerevarende social kapital-udviklingsprojekter hos bl.a. Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi og Hotel- og Restaurantskolen. Han har stor erfaring med at skabe udvikling i uddannelsesinstitutioner.
Klik her for at se præsentationen.

Arbejdsmiljørådgiver Hans Hvenegaard
Hans Hvenegaard har arbejdet med social kapital-projekter og relationel koordinering på både offentlige og private arbejdspladser. Hans Hvenegaard er medforfatter på ”Samarbejde om kerneopgaven” i bogen Sund ledelse.
Klik her for at se præsentationen.
Organisationskonsulent Bo Vestergaard
Bo Vestergaard står bag bogen ’Fair proces’ (2013), der udkom til oktober. Han er desuden en del af den amerikanske social kapital-forsker Jody Gittels forskningskollaborativ.
Klik her for at se præsentationen.