Det er billigere at viske ud end at flytte mure

Få inspiration til, hvordan den gode byggeproces kan sikres, når sygehuset skal bygges.

Del: - -

Plads til de store hjælpemidler

Hjælpemiddelværkstedet er en af de mindre glorværdige funktioner, som risikerer at blive glemt i forbindelse med renoveringer på sygehusene. På Glostrup Hospital fik værkstedets medarbejdere både mere plads og mere lys, efter at de flyttede op fra kælderen.

Før 

Efter 

Hjælpemiddelværkstedet på Glostrup Hospital var før i kælderen i sygehusets hovedkompleks. Det gav problemer, fordi der var for lidt plads.

”Når medarbejderne skulle vaske og reparere kørestole og andre hjælpemidler, kunne de ikke komme til. De fik forkerte bevægelser, forkerte løft og stod i nogle forkerte arbejdsstillinger, som gav problemer,” siger arbejdsmiljøkoordinator Annette Ledskov.

Hun fortæller, at der siden hospitalet er blevet bygget i 1950'erne er kommet mange flere hjælpemidler ind i huset. 
”Der er  har også fået større patienter, så vi har også fået en gruppe hjælpemidler, som er meget store. Det er typisk kørestolene, som fylder rigtig meget, og så er det rollatorer,” siger hun.

I juni 2008 flyttede værkstedet op i lyset til nye og meget større lokaler, som er indrettet i den tidligere patologiske afdeling. 

Den vigtigste forbedring er ifølge Annette Ledskov, at der er blevet mere plads. Før stod kørestolene stablet hulter til bulter på værkstedet, så det var svært for medarbejderne at komme rundt og få plads nok til at smøre og reparere hjælpemidlerne. 

Dagslyset er også en stor forbedring, og så er der blevet plads til sakseborde, som medarbejderne kan stille hjælpemidlerne på, når de skal repareres eller vaskes. Det betyder, at hjælpemidlerne kan  hæves til et niveau, hvor det giver en god arbejdsstilling for medarbejderne, der før måtte nøjes med en gammeldags værkstedsbænk. 

De fem medarbejdere i værkstedet har selv siddet med omkring bordet og tegnet og fortalt om deres arbejdsopgaver i forbindelse med planlægningen af renoveringen.


Senest revideret den 11. maj 2020