Godt arbejdsmiljø i det gode køkken

Få gode råd og anvisninger om byggeri og indretning af mindre køkkener i daginstitutioner, plejeboliger, leve- og bo-miljøer m.v.

Hent publikationen her

Cases og eksempler fra køkkenerne

Læs om gode erfaringer fra storkøkkener, hvor arbejdsmiljø og trivsel er tænkt ind i indretning og arbejdsrutiner.

Indsats på mange fronter gav resultat
Fredericia Kommune, Køkkenfunktionen i Plejen, har reduceret medarbejdernes smerter i muskler og led på grund af indsatsen "Brug hovedet – skån kroppen".

De bedste hjælpemidler
Djurs Mad er bygget og indrettet til at passe godt på medarbejderne og deres muskler og led.

Arbejder på skift i Djurs Mad
Medarbejderne roterer mellem fire teams i køkkenet og madudbringningen. Det giver mindre slid og mere trivsel.

Anerkendende dialog om gode arbejdsstillinger
Køkkenpersonalet på Aalborg Sygehus har lært at snakke anerkendende med hinanden. Det gør det lettere at give og modtage gode råd

Finder selv ergonomiske løsninger
Medarbejderne i centralkøkkenet på Aalborg Sygehus har fået hjælp til selv at tage større ansvar for deres fysiske velvære

Eksempler på nye vaner i køkkenet
En række konkrete eksempler på, hvordan personalet i centralkøkkenet på Aalborg Sygehus har fået nye vaner, der forebygger muskel- og skeletbesvær.


Senest revideret den 7. august 2020