Sadat har fået ny viden og styrke

Sadat Elmazi bliver presset mindre og har flere kræfter til arbejdet efter 2,5 år som rengøringsassistent i Intern Service Gladsaxe

Af journalist Lone Bolther Rubin

Sadat Elmazi møder os med et stort smil i daginstitutionen Sneglehuset 1. Han er lige blevet færdig med dagens rengøring, og han stråler af stolthed.

Han har været ansat i Intern Service Gladsaxe i 2,5 år. Han har arbejdet med rengøring i det meste af sit voksne liv, men ingen steder har han haft det så godt som her.

Læs også:

Har lært, hvordan han bruger kroppen rigtigt

Det skyldes bl.a., at han er blevet uddannet rengøringsteknikker - et 11 ugers forløb, som det er planen at alle ISG's 178 rengøringsmedarbejdere skal igennem.

- Jeg har lært rigtig meget, som ingen før har lært mig. Jeg har lært, hvordan man bruger kroppen rigtigt, så jeg har f.eks. ingen vrid i håndleddet mere. Kroppen bliver ikke presset så meget nu, fortæller Sadat.

Træning giver flere kræfter til arbejdet

Siden efteråret 2017 har han desuden benyttet sig af arbejdspladsens tilbud om gratis træning i arbejdstiden. En gang om ugen bruger han cirka en time i det fælles motionsrum, hvoraf de tre kvarter er lønnet.

- Jeg trænede ikke før. Det er svært at nå med små børn, der skal hentes. Men det hjælper at træne. Min krop fungerer meget bedre nu også på arbejdet. Jeg føler mig mere frisk og stærk, siger Sadat.

Stolt og glad for sit arbejde

Han mødes gerne med et par kolleger, som gør rent andre steder i kommunen. Det er med til at holde ham fast, at der er et socialt samvær i det.

Motionsrummet ligger lige ved siden af kontoret, så han får også hilst på de administrative kolleger.

Sadat Elmazi er stolt af sin arbejdsplads, og han er også glad for, at han ikke skal gøre så mange kvadratmeter rent, som han skulle i det private.

- Det betyder, at jeg ikke skal presse min krop til maximum, og det betyder, at jeg kan gøre ordentligt rent, så institutionen kan være tilfreds med kvaliteten af rengøringen og mit arbejde. Jeg møder derfor med glæde hver dag, siger han.


Senest revideret den 24. april 2020