Vejledning: Tal om smerter - tag handling sammen
Dette materiale henvender sig til jer, der vil arbejde med at forebygge og håndtere smerter.
Hent vejledningen her
Du vil møde 400 fagfæller og derudover få:
  • Et styrket fagligt fællesskab om arbejdsmiljø.
  • 3 stærke faglige oplæg i plenum.
  • 12 workshops med solide eksperter i relevante emner.
  • 7 miniplenums ved erfarne oplægsholdere, forskere med videre. 
  • Adgang til arbejdende udstilling med hjælpemidler,
    for eksempel indenfor forflytning, akustik, indretning,
    lys, luft og bevægelse m.m.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld jer her
Del: - -

Tal om smerter - tag handling sammen

Smerter på arbejdspladsen kan have en stor indvirkning på medarbejdernes trivsel. Derfor er det vigtigt at tale åbent om smerter og tage handling sammen. På denne side finder du en række materialer, der kan hjælpe med at starte dialogen og tage hånd om smerter på arbejdspladsen.

Materialerækken indeholder:

 

Blandt materialerne finder du vejledning og viden om smerter, som kan hjælpe med at forstå, hvordan smerter påvirker kroppen, og hvad man kan gøre for at mindske smerterne. Der er også en film om smerter og en podcast, hvor eksperter deler deres viden om emnet.

For at få gang i dialogen om smerter på arbejdspladsen, kan du bruge vores dialogværktøj og vores guide til leder om dialog om smerter. Der findes også et spørgeskema, som kan hjælpe med at kortlægge smerter på arbejdspladsen.

Til at visualisere smerterne kan du bruge "smertefiguren", et værktøj der kan hjælpe med at beskrive smertens omfang og placering. Endelig kan du læse medarbejdercases, der viser forskellige eksempler på, hvordan smerter kan påvirke medarbejderne.

Hvorfor handle på smerter?

Smerter er en realitet for mange ledere og medarbejdere. Omkring hver femte voksne i Danmark lever med kroniske smerter. Smerter har betydning for den enkeltes trivsel og for arbejdspladsen som helhed. Smerter er en af de største årsager til sygefravær og tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Hvad er smerter?

Smerter er en sanseoplevelse, som skabes i hjernen. Smerter kan være forbigående eller tilbagevendende. Selv om smerter føles ubehagelige, er de ikke altid farlige, og man kan godt have ondt uden at have en skade.

Smerter opleves individuelt og påvirkes af forskellige faktorer i et samspil mellem biologiske, psykologiske og sociale faktorer. Samspillet mellem disse faktorer har væsentlig betydning for den enkeltes smerteoplevelse. 

 


Senest revideret den 12. februar 2024