Skab din egen rolle

Der findes ikke en færdig rolle at træde ind i som leder. Du træder i karakter ved selv at skabe rollen. Opgaven, organisationen og din personlige tilgang skaber rollens indhold.

Udfordringen er at finde en balance mellem, hvad du selv vil med lederjobbet, og hvad din ledelse og dine medarbejdere forventer af dig.

Ledelse kræver øvelse

Tænk på ledelse som var det sport. Der er ingen, der vinder olympisk guld uden hård træning. I sport og inden for ledelse gælder, at talent er potentiale til at blive god. Det kræver træning og øvelse at realisere potentialet.

God ledelse kræver - som alt andet - at du øver dig, træner og vover dig ud i noget, som du måske ikke er helt tryg ved i starten.

Prioritér!

For at kunne holde balancen mellem de mange modsatrettede krav, må du finde din egen personlige lederrolle. Du kan håndtere kravene ved at rumme dem og prioritere mellem dem.

Det er vigtigt, at dine medarbejdere kender retning og prioritering, så de kan levere et godt stykke arbejde af høj kvalitet. 

Anerkend medarbejderne

Ledelse er også at sætte folk i stand til at se, hvad der er klogt. Som leder skal du bidrage til, at dine medarbejdere selv kan se, hvad der er klogt og rigtigt i en bestemt situation. Når du lader dine medarbejdere opleve sig selv som kompetente, bidrager det til medarbejdernes arbejdsglæde – medarbejderne gør en forskel.

Sæt ting i gang

Ledelse er at få det til at ske, som ikke sker af sig selv. At skabe overblik og tage initiativ til forandringer, når det er nødvendigt.


Senest revideret den 21. februar 2020