Del: - -

Hvad gør andre arbejdspladser for at at skabe et godt arbejdsmiljø i en svær tid?

Det er helt særlige tider på alle arbejdspladser. En række arbejdspladser har delt deres erfaringer med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø i en svær tid.

Mange arbejdspladser har delt deres historier med os og her er et par eksempler: 


Coronatider på Plejehjemmet Ugandavej

I disse Corona-tider, har vi på plejehjemmet måtte tænke i nye baner ligesom flere andre organisationer har været nødsaget til. Vi er begge ansat som aktivitetsmedarbejdere i et lille plejehjem med 32 beboere. Under normale omstændigheder har vi tæt kontakt med vores beboere for at skabe nærvær og tryghed, vi har derfor tænkt i nye baner for at minimere berøring og nærkontakt.

Vi har lavet fælles gymnastik og fulgt Melvin Kakoozas træning på Instagram. Dette har vi kunne foretage samtidig med, at vi har taget højde for hensigtsmæssig afstand mellem hinanden. Derudover har vi forsødet vores beboeres hverdag med små gåture (i små grupper) i det gode vejr og i nærmiljøet. Vi har hjulpet beboerne med at facetime med deres pårørende samt telefonopkald, hvilket har skabt stor glæde. Vi afholdt påskefrokost med god mad, hvor der i stedet for store samlinger blev dækket op i smågrupper samt gjort ekstra ud af borddækning hos beboere, der spise hos sig selv. Vi har gjort stor brug af vores udearealer, hvor beboerne har nydt at være behjælpelig med havearbejde i form at plantning af forårsblomster, feje fliser og rive blade sammen. 

På personalefronten tager vi naturligvis også vores forholdsregler, men forsøder dagene i en svær tid med daglige overraskelser fx i form af brød/kage fra forskellige medarbejdere og arbejdspladsen. Venlig hilsen 2 aktivitetsmedarbejdere fra plejehjemmet Ugandavej."

- Gitte Madsen og Anja Caspersen, medarbejdere på Plejehjemmet Ugandavej


IT og Organisation i Billund kommune

I IT og Organisation i Billund kommune starter vi dagen med en godmorgen-hilsen via mail til alle. 3 gange om ugen har vi statusmøde med vores leder via Skype, hvor vi drøfter planlægning og tilrettelæggelse af vores opgaver og hvor vi kort vender verdenssituationen under Corona. Det virker godt og skaber klarhed og ro, og giver mulighed for at vi kan hjælpe hinanden på tværs i afdelingen. 2-3 gange om ugen har vi fælles gymnastik, hvor vi via Teams får bevæget os sammen til en video med god musik, hvilket udover motion også giver et godt grin :-) Efterfølgende deles sjove billeder af vores anstrengelser med hinanden.

- Rikke Askholm, arbejdsmiljøkonsulent ved IT og Organisation i Billund Kommune


Ministerium

Vi arbejder stortset alle hjemmefra og mødes hver morgen kl. 8:30 til et Skypemøde, hvor vi lige får en opdatering fra cheferne og hver i sær får lov til at fortælle, hvordan det går. I løbet af dagen taler vi sammen på kryds og tværs via Skype, Facetime eller telefon - det fungerer faktisk rigtig godt og jeg tror ikke, at nogen føler sig glemt eller overset. Et par stykker har ikke mulighed for at arbejde, men de er med og jeg tror ikke, at de føler sig ""udenfor"". Vi udveksler også tips med det fysiske arbejdsmiljø - fx har en del af os lavet interimistiske ""hæve/sænkeborde"" ved at sætte en plastikkasse eller papkasse under den bærbare. Andre bruger et strygebræt :-)

Jeg kom i tanke om – efter at jeg havde sendt ”historien” - at vi faktisk også deler billeder hjemmefra. Det kunne være en smuk solnedgang, en eller anden morsomhed man har fundet på/set et sted og så er vi ved at samle billeder ind af vores hjemmearbejdspladser. Og så ser vi også hinandens kæledyr – de bliver slæbt op til kameraet. Små fjollede ting, men det giver lidt fællesskabsfølelse.

- Medarbejder og arbejdsmiljørepræsentant i et ministerium


Få inspiration fra flere eksempler:

Læs flere historier fra social- og sundhedssektoren på etsundtarbejdsliv.dk

Læs flere historier fra kontorarbejdspladser på kropogkontor.dk

 


Senest revideret den 24. september 2020