Relevante links: COVID-19 og arbejdsmiljø

Her kan du finde en samling af relevante vejledninger og materialer om COVID-19 og arbejdsmiljø fra blandt andet Sundhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet og Psykiatrifonden. Listen bliver løbende udvidet.

Sundhedsstyrelsen vejledninger og materialer
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række vejledninger og materialer. Da situationen omkring coronavirus/COVID-19 hele tiden udvikler sig, opdateres siden løbende. 
Find vejledninger og materialer hos Sundhedsstyrelsen her.

Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed
For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel.
Læs 11 gode råd hos Sundhedsstyrelsen her.

Arbejdstilsynet: Vejledende informationsmateriale til private kontorarbejdspladser
I forbindelse med den gradvise genåbningen af samfundet har Arbejdstilsynet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdet et informationsmateriale, der vejleder kontorarbejdspladser i smitteforebyggelse.
Læs informationsmaterialet hos Arbejdstilsynet her.

Arbejdstilsynet: 5 forslag til at arbejde hjemmefra
Arbejdstilsynet har udarbejdet en række forslag til, hvordan arbejdsgivere og medarbejdere kan forholde sig under corona-krisen, hvor mange må arbejde hjemme.
Læs om de fem forslag til at arbejde hjemme på kropogkontor.dk.

Psykiatrifonden: Angst eller bekymret for corona? 
Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder.
Her kan du finde hjælp og gode råd, til at tackle corona-situationen hos Psykiatrifonden.

Til de virtuelle møder: Forebyg frustrationer med en virtuel mødeguide
Virtuelle møder er et vilkår for mange i den aktuelle situation. Med enkle opmærksomhedspunkter til mødeleder og mødedeltagere kan de blive en bedre oplevelse og bidrage til et godt samarbejde.
Læs 10 tips på arbejdsmiljoweb.dk her og læs om det gode samarbejde med virtuelle kollegaer på godtpsykiskarbejdsmiljo.dk her.

Erfaringer fra kontorarbejdspladser
Hvad gør kontorarbejdsplader for at holde gang i arbejdsfællesskabet under Corona? Kreativiteten og den virtuelle kontakt har blomstret i arbejdsfællesskaberne under coronakrisen. Læs eksempler fra forskellige danske kontorarbejdspladser her.

Stressforsker: Coronakrisen stiller krav til os om ekstrem rummelighed
Vi har en fælles opgave i at bevare et godt psykisk arbejdsmiljø under coronakrisen. Det siger forsker ved CBS Pernille Steen Pedersen. Læs mere her på vpt.dk.


Senest revideret den 15. maj 2020