I tog og hoteller

Hvis du arbejder i toget, på færger, i lufthavne og fly eller på hotelværelser, kan det være svært eller umuligt at få acceptable arbejdsforhold ved den bærbare pc.

Arbejdsmiljøloven gælder

Dit arbejde på farten er omfattet af Arbejdsmiljølovens regler. Loven siger, at arbejdsgiveren har ansvaret for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

I praksis kan arbejdsgiveren ikke sikre, at toget eller hotelværelset er ordentligt indrettet som arbejdsplads. Derfor er der arbejdsopgaver, du simpelthen ikke bør løse, når du ikke har en velindrettet kontorarbejdsplads. Det gælder fx længere tids skrivearbejde ved skærmen og indtastning af store mængde data.

Det kan du gøre

  • Du bør begrænse skærmarbejdet og holde dig til fx at gennemlæse tekst, rette oplæg osv.
  • Hvis du er nødt til at arbejde ved den bærbare, bør du bruge en mus og et løst tastatur. Så har du lettere ved at anbringe skærmen rigtigt.

Hjemmearbejdspladsen

Hvis du ofte laver administration og lignende opgaver derhjemme, er din hjemmearbejdsplads måske omfattet af arbejdsmiljølovens regler. Det afhænger af, hvor regelmæssigt du arbejder hjemme. Læs mere under punktet At arbejde hjemmefra.


Senest revideret den 1. december 2020