Del: - -

Program

1. november kl. 09.30 – 15.30 i Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Kl. 09.30 

Smerteforskning under forandring; Bredere forståelse giver nye muligheder på arbejdspladsen

Karen Søgaard, cand.scient. i Idræt, ph.d. i Human fysiologi, Institut for Idræt og Biomekanik 

Forskningen indenfor arbejdsrelaterede smerter har ændret sig meget de seneste årtier. De ofte enstrengede indsatser er afløst af en forståelse af fælles og koordineret indsats fra både arbejdsgiver og arbejdstager, som det, der giver de bedste resultater. Få overblikket over udviklingen fra Karen Søgaard, der er rangeret i verdens top 1% blandt forskere inden for rygsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter og fysisk træning. 

Karen Søgaard er anerkendt som en af verdens toneangivende forskere inden for smerter i muskler og led, som hun har forsket i siden 1986. Hun blev i 2021 tildelt Ridderkorset, der gives for en særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv, og hun fik i 2022 Dronning Ingrids Forskningspris.

Kl. 10.40

Pause

Kl. 11.00

Hvad fortæller smerterne os?
v. Marie Birk Jørgensen, cand.scient. og ph.d. fra NFA, nu
chef for forskning, karriere og relationer på KEA                       

Nyeste forskning peger på, at det er vigtigt at tale om smerter på arbejdspladsen, men for mange er det svært at tale om. Man føler sig ofte sårbar ved at fortælle om sine smerter, og kollegerne oplever det måske som brok. Men smerterne kan fortælle os noget vigtigt om, hvordan vores arbejdshverdag fungerer, og der kan være skjulte skatte at finde, når vi begynder at forstå mere om dem.

Med Marie Birk Jørgensen ved roret, arbejder vi med det nye materiale ”Tal om smerter – tag handling sammen”, som er udviklet til jer, der vil arbejde med at forebygge og håndtere smerter. I får afprøvet materialet og kommer i gang med samtalen om smerterne.

Marie Birk Jørgensen vil føre os ind i de mange dilemmaer, som åbner sig, når vi vil gøre noget ved smerterne. Få konkrete ideer og fif til, hvad I kan gøre – og få måske derigennem hul igennem til mindre sygefravær og større produktivitet.

Kl. 12.15

Frokost

Kl. 13.15

Hvordan håndterer vi smerter i praksis?

Dilemmaspil med Dacapo-teatret

Med realistiske og genkendelige scener fra hverdagen udfolder de professionelle skuespillere fra Dacapo-teatret nogle af de dilemmaer, som kan opstå i samtalerne om smerter. I får her masser af konkrete ideer til, hvordan I håndterer dilemmaerne i arbejdet med at håndtere smerter.

Kl. 14.15 

Pause

Kl. 14.30

Arbejdspladsens indsats

Få mere klarhed over, hvad jeres næste skridt er i retning mod at forebygge og håndtere smerter. Bliv inspireret af andres erfaringer og få hjælp til at omsætte dagens inspiration omsat til handling, når I kommer hjem.

Lad ikke smerterne fylde

Lotte Heise, forfatter, foredragsholder, entertainer, skuespiller og radiovært

Det er ikke til at se det – men bag den energiske facade og det store grin, gør det hammerondt. Hver dag. Lotte Heise har slidgigt og mærker dagligt smerter. Hun har derfor mange erfaringer og vil give inspiration til, hvordan I som kolleger og i arbejdsfællesskabet kan hjælpe og støtte op. Hør et inspirerende og livgivende foredrag om et liv med smerter og om hvordan træning, musik, arbejde og fællesskaber gør livet med smerter til at være i.

Kl. 15.30

Tak for i dag

Gå til tilmelding


Senest revideret den 27. juni 2023