Hvilken effekt har en pause?

Få et hurtigt overblik over fordelene ved at holde pauser her.

Du vil bedre kunne vurdere dine opgaver kvalificeret

Du vil have et bedre overblik, når du løser en opgave, og du vil bedre kunne vurdere dine opgaver kvalificeret. Det bliver lettere at prioritere din tid, ligesom det vil være lettere at holde mange bolde i luften på én gang.

Du vil få større overblik og mere overskud til at bede andre om hjælp

Du vil være bedre til at uddelegere og inddrage andre i din opgaveløsning. Hvis du selv planlægger dit arbejde, så søg råd hos din leder. En leder har faglig viden om at planlægge og prioritere.

Du vil lettere kunne afslutte dine opgaver og samtidig være tilfreds med resultatet

Du vil have lettere ved at løse dine opgaver, inden for den tid du har til rådighed. Du vil have lettere ved at acceptere de rammer, der gælder for dit arbejde, og du vil lettere kunne løse en opgave på det professionelle niveau, som er muligt med den tid, du har til rådighed.

Du får lettere ved at lade dig inspirere og se nye løsninger

Du vil kunne se genveje og mere enkle løsninger på dine opgaver. Du kan blive mere åben og bedre til at lytte. Og endelig, får du lettere ved at lære nyt.

Du vil få bedre kvalitet i arbejdet

Du vil have lettere ved at mærke, når din grænse for, hvad du kan klare af opgaver, er nået. Du vil bedre kunne beskrive det, der belaster dig fagligt, fysisk og psykisk. Det betyder mere kvalitet i arbejdet og bedre udnyttelse af arbejdspladsens viden. Stressede medarbejdere har ikke altid overskud til at dele viden med deres kollegaer.

 

Giv jeres pausekultur et eftersyn

Værktøj 5: Giv jeres pausekultur et eftersyn
Brug dette værktøj til at øge bevidstheden om, hvordan I anvender pauser og afbræk i løbet af dagen og til at drøfte, hvordan I kan bruge pauserne mere bevidst som værn mod stressreaktioner.

Hent værktøj 5: Pausekultur

Senest revideret den 28. november 2022