Den europæiske arbejdsmiljøuge

I uge 43 er det hvert år den europæiske arbejdsmiljøuge og i 2020-2022 handler det om forebyggelse og håndtering af arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær.

I anledning af den europæiske arbejdsmiljøuge samler vi en række relevante artikler med fokus på et godt arbejdsmiljø og håndtering af arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Du finder det hele nedenfor. 

Sunde arbejdspladser letter belastningen 2020-2022

Muskel- og skeletbesvær et af de mest udbredte arbejdsrelaterede helbredsproblem i Europa. Millioner af arbejdstagere i hele Europa har arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Ca. tre ud af fem arbejdstagere i Den Europæiske Union siger, at de har gener af muskel- og skeletbesvær. Det fremgår af data fra den sjette europæiske undersøgelse af arbejdsvilkårene.

Læs mere på den europæiske arbejdsmiljøuges hjemmeside.

Som led i kampagnen "Sunde arbejdspladser letter belastningen" kan man på hjemmesiden benytte sig af praktiske værktøjer og vejledende materialer. 

Se værktøjer og materialer her

Forflytningspraksis 

På forflyt.dk er der et udvalg af vejledninger og værktøjer til forflytningspraksis, introduktion af nyansatte og du finder værktøjer til arbejde med forflytninger. Læs mere her.

Tunge løft og MSB

Det vigtigste råd om løft er så vidt muligt at undgå at løfte noget tungt – brug tekniske hjælpemidler, hvis det er muligt og indret arbejdspladsen, så tunge løft minimeres. Læs mere om løfteteknik her.

Forebyg smerter - få mere bevægelse i hverdagen

En af løsningerne på at forebygge smerte, er mere bevægelse og fysisk aktivitet i hverdagen. Bliv inspireret af gode tips og øvelser på kropogkontor.dk. 

Strategisk forebyggelse af MSB 

Gør forebyggelsen af MSB i kommuner og regioner mere systematisk og effektiv - med afsæt i årshjulet og de data om arbejdsmiljøet, I allerede har. Se hvilke værktøjer der kan bruges her.


Senest revideret den 19. oktober 2020