Den europæiske arbejdsmiljøuge

I uge 43 er det hvert år den europæiske arbejdsmiljøuge og i 2018-2019 handler det om håndtering af farlige stoffer.

I anledning af den europæiske arbejdsmiljøuge samler vi en række relevante artikler med fokus på et godt arbejdsmiljø og håndtering af farlige stoffer. Du finder det hele nedenfor. 

Sikre og sunde arbejdspladser har styr på kemien 2018-2019

38 % af de europæiske virksomheder rapporterer om potentielt skadelige kemiske eller biologiske stoffer på deres arbejdspladser. Det er mere end de fleste er klar over. 

Læs mere på den europæiske arbejdsmiljøuges hjemmeside.

På hjemmesiden kan du også benytte dig af et infografikværktøj, der blandt andet indeholder grundlæggende viden om forebyggelse, risici og håndtering af de farlige stoffer. I infografikværktøjet kan du også se tal på hvor stor eksponeringen er, hvilke sektorer der er mest ramt og så videre.

Find infografikken her.

Farlige stoffer i indeklimaet

Indeklimaet kan være påvirket af forskellige farlige stoffer, som ikke altid kan lugtes. De farlige stoffer i indeklimaet kommer fra forskellige kilder, men ofte kan virkningen af de farlige stoffer minimeres eller elimineres med god rengøring og udluftning. Det er, fordi stofferne binder sig til støv og hober sig op i et indelukket indeklima.

Læs mere om farlige stoffer i indeklimaet.

Kemikalier og radioaktive stoffer for undervisningsområdet

Faktaarket om kemikalier og radioaktive materialer er en del af branchevejledningen »Når klokken ringer«. Faktaarket beskriver både arbejdsmiljølovgivningens krav og de standarder, som arbejdsgivere og faglige organisationer inden for undervisningsområdet er enige om at anbefale. Det henvender sig til ansatte og ledere både i grundskolen og det almene gymnasium.

Hent faktaarket om kemikalier og radioaktive stoffer her.

Kemi i grønne bygninger

Der er identificeret 49 uønskede stoffer i nybyggerier. Certificering og miljømærkning er et skridt på vejen til sundere bygninger, men ikke altid nogen garanti.

Læs mere om kemi i grønne bygninger.


Senest revideret den 11. maj 2020