Webinar om seksuel chikane
Invitation til webinar om seksuel chikane
Grib ind – overfor krænkende handlinger af seksuel karakter

Dialogværktøjet har fokus på vidners mulighed for at gribe ind og sige fra i situationer, der kan være krænkende.

Hent dialogværktøjet her

Hvor går grænsen?

Arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet står bag kampagnen “Hvor går grænsen?”, der handler om at beskytte din arbejdsplads og dit arbejdsmiljø mod seksuel chikane. Se filmen, download dialogkortene og tag snakken med dine kollegaer.

For at forebygge seksuel chikane samt grænseoverskridende og krænkende adfærd på arbejdspladsen er det vigtigt, at der er en bevidsthed og enighed om, hvor grænserne går i netop jeres virksomhed.

Kampagnevideo: Hvor går grænsen?

Se filmen 'Hvor går grænsen?' der skal gøre det nemmere at tale om og forebygge seksuel chikane samt grænseoverskridende adfærd på arbejdspladsen.

Start snakken med dialogkort

For at forhindre seksuel chikane samt grænseoverskridende og krænkende adfærd på arbejdspladsen, er det vigtigt, at I får drøftet, hvor grænserne går netop hos jer. Download dialogkortene og gør det nemmere at tale om og forebygge seksuel chikane.

Alene det at tydeliggøre og tale om emnet har nemlig værdi i sig selv.

5 råd til brug af dialogkortene

  • Brug dialogkortene som samtalestarter. De kan hjælpe med at øge bevidstheden om individuelle grænser og dermed være med til at forebygge seksuel chikane og krænkende adfærd.
  • Gør dialogkortene synlige på arbejdspladsen. Læg dem f.eks. steder, hvor medarbejderne mødes, eller brug dem som værktøj til møder i arbejdsmiljø-, samarbejds- og MED-udvalg, afdelingsmøder, teamdage eller lignende.
  • Dialogkortene kan bruges i både større eller mindre grupper. I kan fx være to, fire eller flere sammen alt efter, hvad der passer til jeres arbejdsplads.
  • Tag udgangspunkt i de dilemmaer, der er relevante for jer og spring de andre over. Der er også kort, hvor I kan formulere og indsætte jeres egne dilemmaer.
  • Del de refleksioner og input, der kommer fra dialogkortene med jeres ledelse og medarbejderrepræsentanter. På den måde kan de indgå i arbejdet med at udvikle en politik mod seksuel chikane, der passer til jeres arbejdsplads.

Download dialogkortene
Find dialogkort enten i print-selv format, hvor I selv som arbejdsplads kan give eksempler på scenarier på hvor grænsen går, eller I kan bruge de kort som allerede er klar til brug. 

Hent print-selv dialogkortene her

Hent færdige dialogkort

Hent print-selv dialogkort og dilemmaer her

Download plakater
Alle plakaterne kan hentes i PDF format.

Hent plakat 1

Hent plakat 2

Hent plakat 3

Hent plakat 4

Hent plakat 5

Hent plakat 6

Download pjece 
Læs pjecen om forebyggelse af seksuel chikane.

Hent pjecen i PDF format


Senest revideret den 20. maj 2021